Administratorii tiribombelor din Satul de Vacanță au fost amendați

Administratorii tiribombelor din Satul de Vacanță au fost amendați de comisarii de la protecția consumatorului pentru că nu au afișat informații complete cu privire la aparate și pentru deficiențe de amplasament. Turiștii spun însă că au încredere în aceste echipamente.  

Satul de vacanță rămâne cu siguranță locul cel mai controversat din Constanța din sezonul estival. Parcul de distracție este locul preferat de mulți dintre turiștii dornici de senzații tari, dar care au un buget mai redus.

De-a lungul anilor, au apărut noi tiribombe și fel de fel de echipamente care să genereze un plus de adrenalină pentru cei care vor să le încerce. Comisarii de la protecția consumatorului atrag atenția că răspunderea pentru integritatea corporală a oamenilor aparține în integralitate deținătorului de echipament și nicidecum nu se face pe propria răspundere. Pe lângă aceasta, administratorii mai au și alte obligații.

Pe lângă toate acestea,  trebuie să existe o hartă cu toate aparatele de distracție și amplasamentul lor. Mai departe, fiecare agent comercial trebuie să afișeze elemente de identificare ale societății, autorizația de funcționare dar și numărul de telefon de la urgențe și al protecției consumatorului. Turiștii care ajung însă prin satul de vacanță spun însă că au încredere în aparate și chiar le-au încercat de-a lungul timpului.

Controalele efectuate de comisarii OPC la parcul de distracții nu s-a putut încheia decât cu o serie de amenzi.

La nivelul întregii țării ANPC a efectuat un control la toate parcurile de distracție, iar în total au fost aplicate 82 de amenzi  în valoare totală de 330 000 de lei și 147 de avertismente. 64 de agenți economici au fost obligați să își oprească activitatea până la remedierea deficiențelor.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea