ADIM a ratat salubrizarea Medgidiei

Serviciul de salubrizare rămâne în continuare problema spinoasă a municipiului Medgidia. După rezilierea contractului cu spaniolii de la GBI Serveis și încheierea contractelor cu firma Iridex, muicipalitatea dorește să iasă din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia, constituită tocmai pentru rezolvarea problemei salubrizării. Numai că dorința primarului Marian Iordache s-a lovit de refuzul consilierilor locali la ultima ședință a legislativului municipiului Medgidia.

Primul punct de pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului Local Municipal Medgidia a stârnit discuții aprinse. De ce? Pentru că primarul Marian Iordache a dorit ca municipiul Medgidia să se retragă din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia. Adică exact din organizatia inițiată de municipiu și care poartă numele orașului. Sunt consilieri care spun că acești pași făcuți tocmai acum înapoi au de fapt în spate spălarea unor fapte de corupție. Mai ales că pe rolul instanțelor de judecată se află un dosar civil în care fosta firmă de salubrizare, GBI Serveis, solicită plata unor debite care însumează peste 2 milioane de euro, la care curg și penalitățile de întârziere.

Primarul Marian Iordache nu poate oferi prea multe informații despre subiect pentru că procesul este în desfășurare.

După lungi dezbateri și certuri, consilierii au votat. Un vot împotrivă, zece abțineri și…, proiectul inițiat de primarul Marian Iordache a fost respins, deoarece nu a întrunit majoritatea simplă necesară.

Redactor: George Marinescu