Adevărații eroi sunt cei care ne apără din umbră (VIDEO)

Este cazul scafandrilor militari, niște luptători care pot să facă față oricărei situații, de la detonarea unor mine subacvatice până la misiuni de luptă pe mare. Sunt mereu în alertă, și își sacrifică oricând viața pentru protejarea țării noastre.

Se știe că cei mai bine pregătiți militari din lume sunt cei din trupele americane SEAL. Însă și în România există soldați la fel de bine pregătiți , care își servesc cu devotament țara. Cu toate că majoritatea băieților visează să facă parte din trupe militare de elită, sunt doar câțiva care reușesc cu adevărat. Și asta din cauza antrenamentelor extrem de dure la care sunt supuși zilnic. Cei care izbutesc, se mândresc că se pot lupta cu inamici puternici și pot face față oricarui tip de explozibil, atit pe apă cit și pe uscat.

Misiunile de atac se execută, de obicei, pe timp de noapte și sunt fulgerătoare, scafandrii fiind antrenați să anihileze și cel mai abil inamic.

Marele avantaj al trupelor speciale de scafandrii este echipamentul de zeci de mii de euro. Buteliile de oxigen au fost inlocuite cu aparatura nedetectabilă de inamic.

Pentru  a ajunge la performanțele actuale, scafandrii militari petrec cel putin șase ore pe zi de antrenamente dure, timp de mai mulți ani de zile.

Redactor: Raluca Damian