Adăposturile de protecție civilă vor fi reabilitate

Conflictul armat dintre Statele Unite și Iran dar și poziția strategică pe care o are țara noastră, au pus pe jar autoritățile locale din Constanța.

Municipalitatea a decis să reabiliteze toate adăposturile de protecție civilă aflte pe teritoriul orașului. În caz de necessitate, acestea pot găzdui până la 200 de persoane,  în funcție de suprafața fiecăruia. Folosite până nu de mult drept cămări în care își țineau borcanele cu murături, gemuri sau compoturi, adăposturile de protecție civilă vor redeveni acum ceea ce ar fi trebuit să fie de la bun început și anume locuri în care populația să se poată adăposti în caz de necesitate. Multe dintre ele s-au deteriorat, astfel că reabilitarea lor era mai mult decât necesară.

Primele șase adăposturi au intrat deja în reabilitare. Toate au fost golite iar muncitorii lucrează concomitent pe mai multe sectoare. Astfel, se repară şi se zugrăvesc pereţii şi tavanele, se înlocuieşte și se vopsește  tâmplăria metalică, se montează obiecte sanitare noi, se verifică şi se remediază defecţiunile la instalaţia electrică, se refac scurgerile sau se înlocuiesc uşile.

În Constanţa, adăposturile au dimensiuni diferite, de la 48 mp până la 220 mp iar fiecare persoană are alocat 1 mp.  Avantajul principal al acestor tipuri de adăposturi îl reprezintă grosimea pereţilor, construiţi astfel încât să facă faţă atacurilor antiaeriene.

Redactor: Cristina Niță