Acuze grave la adresa unui medic din cadrul Spitalului Clinic Județean Constanța (VIDEO)

În urmă cu 10 ani, pacientul Constantin Burci în vârstă de 73 de ani a fost diagnosticat cu arterită, boala a arterelor membrelor inferioare, caracterizata prin dezvoltarea unor „dopuri” in interiorul vaselor, care provoaca îngustarea acestora si afectează circulatia sangelui.  Din cauza durerilor insuportabile care nu îi mai dădeau pace, bărbatul a acceptat să i se amputeze unul din picioare. De atunci durerea a luat sfârșit dar și viața i-a fost schimbată. Îngrijit de soție acesta a reușit să depășească momentul. De curând  însă, durerile au început să reapară, de această dată la celălalt picior. Ajuns în atenția medicului Radu Vasilescu de la secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean Constanța, bărbatul a fost internat o săptămână în spital cu promisiunea că va fi operat. În tot acest timp a suportat chinuri îngrozitoare, deoarece asistentele nu i-au admininstrat analgezice.

Pentru a-i ușura durerile, soția a făcut tot ce i-a stat în puțință. I-a ascultat pas cu pas sfaturile medicului, a achiziționat rețeta prescrisă chiar de la farmacia spitalului așa cum i s-a recomandat după care a decis să îi ofere o atenție în valoare de 200 de lei doctorului și suma de 100 de lei anestezistei ce urma să ia parte la operație.  Nici unul din cadrele medicale nu a refuzat banii.

După ce a primit asigurările de rigoare că starea sănătății soțului se va  ameliora, femeia a fost anunțată că intervenția chirurgicală nu va mai avea loc pentru că pacientul nu are nicio șansă de recuperare. Mai mult, doctorul a propus și amputarea singurului picior și a asigurat-o pe femeie că durerile  vor înceta însă șansa de supraviețuire rămâne aceeași, adică minimă. Atunci femeia a refuzat și a decis să abandoneze spitalul împreună cu soțul ei, nu înainte de a-i cere banii înapoi doctorului, 200 de lei banii oferiți de ea și 600 de lei costul rețetei de care nu se folosise.  Deși inițial i s -a spus că își va primi banii înapoi pe rețetă, ulterior doctorul nu a mai recunoscut nimic.

Cazul a ajuns și în atenția managerului spitalului, Dan Căpățână. Conform acestuia se va demara o anchetă, dacă soții Burci vor depune plângere împotriva medicului pe care îl acuză de luare de mită și anstezistei

Soția pacientului este dispusă să meargă până în pânzele albe pentru a i se face dreptate. Mai mult, femeia are nevoie urgentă să i se returneze banii pe rețetă, suma de 600 de lei, pentru a-i achiziționa analgezice soțului care zace în pat cu dureri cumplite.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Viorel Cotleț