Acuzațiii grave la adresa Muftiului

Muftiatul Cultului Musulman a fost acuzat, miercuri, de mai mulți membri ai comunității că nu are grijă de cimitire.  Peste 30 dintre acestea fiind abandonate, iar zece moschei sunt în paragină.

Membrii Grupul Civic de Opinie şi Iniţiativă pentru Uniunea Musulmanilor se declară total nemulțumiți de activitatea desfăşurată de Muftiul Cultului Musulman, Iuusuf Murat. Potrivit unuia dintre aceștia, peste 30 de cimitire musulmane din Dobrogea sunt abandonate  şi un număr de zece moschei în paragină.

Totodată, Ali Ibraim, îl acuză pe muftiu că promovează persoane necalificate în funcția de clerici musulmani, chiar Iuusuf Murat  neavând studii recunoscute și echivalate de statul român.

Potrivit teologului musulman, Nerdin Bari, numărul imamilor este insuficient, unul singur ajungând să deservească mai multe lăcașuri de cult.

Construcția moscheei în Capitală a fost o altă problemă pusă în discuție, asta  în contextul valului de migranți ajunși pe țărmul românesc.

În urma reclamațiilor aduse, Muftiul Cultului Musulman a precizat că persoanele care l-au acuzat, reprezintă probabil 0,02 la sută din întreaga comunitate.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea