Acuzații grave planează asupra Centrului Maternal din incinta Spitalului Municipal Mangalia

Mama unei fetițe de doar doi ani susține că a fost amenințată și bruscată de asistentele medicale și trimisă cu forța, sub escorta poliției, la Secția de Psihiatrie de la Palazu Mare, sub pretextul că ar fi făcut o criză de isterie. Ce urmează e greu de crezut. În timp ce specialiștii Secției de Psihiatrie au decis că tânăra are discernământ şi nu necesită internare, fetița acesteia a dispărut pur și simplu din centrul maternal. A fost nevoie de intervenția tatălui femeii ca să afle că micuța a fost luată de reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului.

Întâmplarea s-a petrecut în cursul zilei de miercuri, la Centrul Maternal al Spitalului Municipal Mangalia. Femeia de 30 de ani s-a internat cu micuța de doi ani, în urmă cu două săptămîni, pentru că nu avea condiții pentru a-şi creşte copilul. În acest timp, femeia povestește că a trecut printr-un adevărat calvar.

În timp ce mama a fost plimbată de colo-colo, fetița a fost luată din centru după ce angajatele spitalului au sunat la Direcția Pentru Protecția Copilului. Fără explicații, fără acorduri și fără înștiințare. Bunicul fetiței și singura rudă în viață a tinerei de 30 de ani a umblat toată ziua pentru a afla unde este copilul, însă fără sorți de izbândă.

Contactați telefonic, reprezentanții centrului maternal nu au stat la discuții.

Fetița se află în grija unui asistent social, într-un centru din municipiul Constanța.

Dis de dimineață, oamenii s-au prezentat la Direcția Pentru Protecția Copilului din Constanța pentru a afla unde se află micuța și ce pot face pentru a o primi înapoi. Reprezentanţii instituţiei spun însă că femeia a cauzat numeroase probleme în cadrul centrelor maternale în care a beneficiat de ajutor din partea statului.

Femeia spune că este dispusă să accepte orice ajutor, numai să primească fetița înapoi. Acelaşi lucru şi-l doreşte şi bunicul micuţei, care a declarat că va face toate demersurile necesare pentru a lua copilul sub tutela lui, în cazul în care fiica sa nu va mai putea îngriji fetița.

Reporter: Andreea Barbu / Corina Hrom ; Imagine: Bogdan Grigorescu / Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.