Acuzații grave la Spitalul Județean Constanța

O femeie sustine ca mama ei a fost lasata sa atepte pe holurile unitatii medicale mai bine de 25 de ore, timp in care starea ei de sanatate s-a agravat. Mai mult decat atat, medicii de la spitalul judetean ar fi vrut sa o transfere la cel de boli infectioase, desi cadrele medicale de acolo au declarat ca nu este un caz de competenta lor. Din păcate, în cursul nopții trecute, femeia, în vârstă de 87 de ani, a încetat din viață.

Bătrâna, în varsta de 87 de ani, a fost adusa la spital cu o ambulanta, in prima noapte a noului an. Fiica ei a insotit-o si spune ca, de cand a ajuns in urgentă, a avut parte doar de jigniri si umilinte.

Iar calvarul a continuat. Medicii de la judetean au vrut să o transfere la spitalul de boli infectioase, însă s-au lovit de refuzul colegilor de acolo, care au spus că nu este un caz de competența lor. In tot acest timp, sustine femeia, mama ei zăcea pe o targă, in condiții greu de suportat. Mai mult, conform familiei, comportamentul cadrelor medicale a fost unul jignitor.

Sefa Unitaţii de Primiri Urgenţe neaga, insa, ca femeia ar fi asteptat atatea ore pe holurile unitatii și spune ca a fost preluata dupa doar 20 de minute, iar pana la internare a fost supravegheata permanent si i s-a administrat tratamentul corespunzator.

Ancheta a inceput, insa, abia dupa ce femeia a postat pe o retea de socializare imaginile surprinse in timp ce mama sa astepta sa fie tratata pe holurile de la urgenta. Conducerea spitalului judetean, dar si consilul judetean Constanta au declansat o ancheta interna.

Din păcate, în cursul nopții de marți spre miercuri, bătrâna a încetat din viață. Familia este hotărâtă să dea in judecata spitalul judetean si îi considera pe medici vinovati de înrăutățirea stării de sănătate a femeii și, ulterior, de moartea acesteia.

Redactor: Paul Alexe