Acuzatii grave la adresa unui medic

Conducerea Centrului medical al Ministerului de Interne de la Constanta a ajuns in atentia Directiei Nationale Anticoruptie dupa ce unul dintre angajati a adus acuze grave cu privire la activitatea institutiei. Numai ca, dupa ce a avut curajul sa iasă în public, omul risca acum sa ramana fara loc de munca.

După ce a adunat mai multe probe privind neregulile din centrul medical, barbatul si-a anuntat superiorii. Au urmat o serie de controale ale Ministerului de Interne, insa pana in prezent nu s-a rezolvat nimic. Anul trecut, conducerea centrului a fost schimbata. Vechiul director a iesit la pensie, insa asta nu a modificat cu nimic situatia. Asa ca omul a facut un autodenunt la DNA Bucuresti.

Neregulile nu se opresc aici. Barbatul a mai povestit ca in urma cu trei ani s-au facut mai multe lucrari de reabilitare iar contractul incheiat de institutie cu firmele de construcţii par cel putin dubioase.

Mai mult decat atat, barbatul sustine ca firma care trebuia sa incaseze banii pentru aceste lucrari, desi avea un reprezentant legal, l-a  delegat pe acelasi medic Anghel Florin pentru a ridica drepturile banesti care se cuveneau societatii respective. Omul spune ca dupa ce toate aceste ilegalitati au ajuns in atentia autoritatilor, au inceput si repercusiunile asupra sa.

Omul este hotarat sa isi faca dreptate si va contesta instiintarea primita in instanta. El spune ca toate aceste masuri au fost luate doar pentru ca a avut curajul sa faca publice ilegalitatile care au loc in centrul medical. Medicul Anghel Florin nu a dorit să comenteze situaţia. Directorul centrului medical, comisarul sef Rodica Ciulea, nu a putut fi contactata pentru a oferi un punct de vedere.

Redactor: Raluca Damian