Acuzații grave la adresa unui director de școală din Constanța

Acuzatii grave la adresa unui director de scoala din Constanta si un scandal pe masura iscat de mai multi parinti. Nemultumiti ca micutii lor de clasa I vor trebuie sa invete in conditii, din prisma lor, inadmisibile, parintii ameninta ca vor face reclamatie. Inspectoratul Scolar Constanta, pe de alta parte, spune ca nu a primit nicio sesizare.

Inainte de sunarea clopotelul se aud glasuri de parinti nemultumiti, La Constanta.Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, părinții elevilor din clasa I E de la Școala Generală nr. 29 Mihai Viteazu din Constanța spun că cei mici vor fi nevoiți să învețe într-o clasă mică și insalubră. Cei 28 de elevi au fost repartizați în laboratorul de Educație Tehnologică din școală, situat la etajul al doilea al clăridii, un spațiu mult prea mic pentru numarul elevilor, se plang ei.

”Școala ne-a pregătit o nouă surpriză (cel mai probabil represalii pentru inițiativa noastră din anul școlar 2015-2016) și anume clasa noastră a primit cea mai ponosită sală de cursuri a școlii, unde este un miros greu de mucegai și varul sărit de pe pereți cumulat cu un spațiu de 20 mp la un număr de 28 de copiii nu respectă deciziile Curții Europene pentru Drepturile Omului care indică faptul că o suprafață mai mică de 4 mp pentru o persoană constituie tratament degradant”. Sursa: Ziua de Constanta

Pe de alta parte insa, directorul școlii spune că singurul criteriu pe baza căruia a fost făcută această repartizare, este numarul mic de elevi, in conditiile in care restul claselor a I-a depășesc, 30 de inscrisi.

Pana si părinții elevilor care au încheiat ciclul primar în sala respectivă sustin afirmatiei celei care se afla la conducarea unitatii scolare, spunand ca este o clasă ca oricare alta.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe. Se așteaptă reacția Inspectoratului Școlar Județean și, în urma opiniei inspectorului general, se vor stabili, dacă va fi cazul, consecințele, precum si persoanele care vor trebui sa le suporte.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea