Acuzaţii grave în învăţământul constănţean

Încă de la clasa pregătitoare, părinţii învăţă să acorde atenţii cadrelor didactice. Cei care nu pot da bani răsuflă uşuraţi că nu există repercursiuni în note.

Când vine vorba despre elevii de la liceu, lucrurile se schimbă radical. Suma de 50 de lei se transformă într-un minim de 100 de lei. Iar dacă există elevi care nu au cotizat, se va vedea cu siguranţă în note.

Diversele sarbatori reprezinta un alt prilej folosit de profesori pentru a primi atentii. O spune un parinte, care nu ascunde faptul ca este nevoit sa dea bani cadrelor didactice pentru ca fiul său sa nu aibă surprize la clasă.

Astfel de practici nu-i sunt straine nici sefului Inspectoratului Judetean Scolar Constanta, insa atat timp cat nu exista reclamatii depuse, nu se poate face nimic.

Pe langa toate aceste probleme din sistemul de invatamant romanesc, care cel putin in teorie ar trebui sa fie gratuit, mai intervin si alti factori importanti pentru cariera pe care vrea sa o urmeze elevul. O scoala de „fite” cu siguranta va da bine la CV si nu multi sunt cei care reusesc sa invete intr-o astfel de unitate de invatamant. Dar ce inseamna o scoala de fite?

Anumite scoli însă aplică altfel de politici pentru ca nici profesorii si nici părinţii să nu se mai bazeze pe atenţii.

Cert este ca fenomenul este departe de a fi stopat si asta nu doar din vina cadrelor didactice  si a sistemului de invatamant romanesc, ci si din vina parintilor care prefera sa dea bani in continuare in loc sa faca reclamatii.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Alex Ionescu