Actorii de la Hollywood care au adus cele mai multe încasări

top incasari actoriActriţa Jennifer Lawrence s-a situat pe primul loc în topul vedetelor care au generat cele mai mari încasări în cinematografe în 2013, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat anual în rândul proprietarilor de săli de cinema din Statele Unite. Conducerea companiei care publică un almanah considerat o “biblie” a industriei cinematografice americane, incluzând sute de pagini de biografii şi informaţii din domeniu – le-a cerut proprietarilor de cinematografe şi cumpărătorilor de filme să realizeze un Top 10 cu artiştii care au adus cele mai mari încasări în 2013. Prin urmare s-a stabilit că Jennifer Lawrence a adunat în sălile de cinema mai mulţi spectatori decât oricare alt actor, în urma apariţiilor sale în filmele “Scenariu pentru happy-end “, “Jocurile foamei: Sfidarea” şi “Ţeapă în stil american “.

Pe locul al doilea în acest top se află actriţa Sandra Bullock, cu apariţiile sale în filmele “Captură la dublu” şi “Gravity 3D: Misiune în spaţiu”.

Primele cinci poziţii ale topului sunt completate, în ordine, de actorii Bradley Cooper, Tom Hanks şi Denzel Washington.Leonardo DiCaprio, Tom Cruise, Brad Pitt, Hugh Jackman şi Melissa McCarthy completează Topul 10 al vedetelor cu cele mai mari încasări în cinematografele americane în 2013.

Redactor: Doina Sirbu