Activitate îngreunată pentru medicii de familie

Adeverințele pentru dosarul de înscriere a copiilor la creșă sau grădiniță aproape că le-a blocat activitatea medicilor de familie în ultima săptămână. Din acest motiv, mulți au fost nevoiți să reducă numărul consultațiilor.

Dosarul de înscriere la creșă sau grădiniță le-a dat activitatea peste cap medicilor de familie constănțeni. Părinții au dat buluc în cabinete pentru a solicita adeverințe din care să reiasă că micuții lor sunt clinic sănătoși. Tot pentru completarea dosarului la creșă a fost necesară și o trimitere de la medicul de familie pentru efectuarea testării la tuberculină. Pe lângă eliberarea adeverințelor, medicii au fost nevoiți să completeze nu mai puţin de patru pagini, aproape ca la un dosar medical. Aceștia spun că le este imposibil să completeze aceste noi adeverinţe, care necesită cel puţin un sfert de oră pentru fiecare copil.

Completarea dosarului pentru creșă și grădiniță le-a dat bătăi de cap și părinților. Aceștia au avut nevoie de câteva zile să pună totul la punct.

Există însă şi grădiniţele private, care-i scutesc pe părinți de aceste inconveniente, dar contracost. Taxa lunară variază între 600 şi 950 de lei, pentru cei care aleg programul prelungit şi masa. Prin urmare, tariful minim este cel puţin dublu faţă de cel perceput de grădiniţele de stat.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Sorin Hulubei