Acțiunea de ridicare a garajelor în Mangalia

Primăria municipiului Mangalia a început, recent, acțiunea de ridicare a garajelor amplasate pe domeniul public, fără autorizație de construire. Potrivit reprezentanților municipalității, operațiunea se desfășoară în mai multe etape.

Primăria municipiului Mangalia a demarat acțiunea de ridicare a garajelor construite fără a avea autorizație de construcție, aflate pe domeniul public.

Primele vizate sunt garajele care blochează accesul către Punctele Trafo ale Enel sau aleile pietonale din zona blocurilor de locuințe.

„Recent, am primit adresă de la Enel să ridicăm garajele amplasate lângă un Punct Trafo, în zona b-dului 1 Decembrie. De aceea, am luat decizia să ridicăm toate garajele care blochează accesul către obiectivele furnizorilor de utilități sau intrările în blocuri. Am trimis somații deținătorilor de garaje, iar unii dintre aceștia au început deja să și le ridice singuri. Acolo unde proprietarii vor refuza, ne ocupăm noi, dar pe cheltuiala acestora”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian

Edilul a mai precizat că acest episod va fi urmat de un proiect de sistematizare care presupune amenajarea de parcări, locuri de joacă și spații verzi. Cele 1737 de garaje din Mangalia ocupă aproximativ 4 hectare de teren, pe care se vor putea amenaja aproximativ 3500 parcări de reședință, dar și locuri de joacă, spații verzi și alei pietonale.

Redactor: Sondra Sandu