Acțiune dramatică de salvare a unui pacient din județul Constanța

Echipajul de la Serviciul de Ambulanța Județean Constanța a plecat la ora 19 spre comuna Săcele. Aveau de preluat un pacient aflat în comă și au făcut față drumului anevoios. La întoarcere însă, s-a dezlănțuit urgia. Ambulanța a rămas blocată în nămeți de peste un metru, Drumul Județean 226 fiind impracticabil.

După mai bine de șapte ore și mobilizarea de forțe ale autorităților dar și a simplilor localnici, ambulanța a reușit să iasă din zona înghițită de viscol.

Starea de sănătate a pacientului i-a forțat pe medici să-l transfere pe acesta la un alt echipaj SAJ, după doar trei kilometri de mers.

Bătrînul a ajuns la spital abia la ora 3 noaptea și a fost internat pe Secția de Terapie Intensivă, în stare gravă.

Medicii îl tin sub observație pentru că următoarele ore sunt critice pentru evoluția stării sale de sănătate. La nici jumătate de oră după interveția la limită, coșmarul alb făcea o nouă victimă. O tînără aflată pe punctul de a naște a rămas blocată în Ambulanță, la cîțiva kilometri de Hîrșova, orașul de unde aceasta a fost preluată. În cazul acesteia, mai multe echipaje de deszăpezire din localitate au ajuns în scurt timp la ea, Ambulanță și-a continuat, în siguranță, drumul către Spitalul Județean.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu