Acțiune de donare de sânge la Spitalul din Cernavodă

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, alături de Primăria Cernavodă și Spitalul Orășenesc organizează o acțiune de donare de sânge. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase care vor să salveze o viață. Mesajul specialiștilor este foarte clar: „Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de cat mai mulți donatori! Cheamă-ți și prietenii!”

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Primăria și Spitalul Orășenesc din Cernavodă organizează pe 14 octombrie între orele 08.30- 13.30 o acțiune de donare de sânge. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Cernavoda și localitățile învecinate care vor să dăruiască o șansă la viață unui pacient cu tratament transfuzional.

Poți dona dacă:

– ai între 18 – 65 de ani

– ai peste 50 de kilograme

– nu ai suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino dependent, boli de inimă etc.

Persoanele care depășesc vârsta de 50 de ani, trebuie să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

– 7 tichete de masă pentru produse alimentare;

– o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.

– decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu / reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;

Cei ce vor să dea o șansă la viață pacienților care au nevoie de sânge sunt așteptați sâmbătă 14 octombrie 2017 la Spitalul Orășenesc Cernavodă, cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.

Redactor: Daniel Albu