Acțiune de donare de sânge la Năvodari

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Năvodari organizează o acțiune de donare de sânge. Persoanele care vor să ajute pacienții cu nevoie de tratament transfuzional sunt așteptate, joi, 17 octombrie, între orele 08:30-13:30,  la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din Năvodari.

La acțiune pot participa atât locuitorii orașului Năvodari, cât și cei din localitățile învecinate. Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 de kilograme și care nu au suferit boli grave. Toți donatorii de sânge sunt rugați să prezinte în ziua donării un act de identitate valabil. Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice. Persoanele în vârstă de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că sunt apți pentru donare. În ziua donării, se recomandă un mic dejun ușor: sandwich-uri, fructe, lactate și minimum 500 ml de lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă-450 ml sânge, beneficiază la cerere de:

  • Șapte tichete de masă pentru produse alimentare
  • O zi liberă la locul de muncă în ziua donării, în cazul donatorilor salariați
  • Scutire de la frecvență în ziua donării, în cazul elevilor și studenților
  • Decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Redactor: Sondra Sandu