Acțiune de donare de sânge la Corbu

Centrul de Transfuzii Constanța in parteneriat cu Primaria Corbu organizeaza o actiune de donare de sange. Evenimentul se va desfasura sambata in localitatea Corbu. Sunt asteptate toate persoanele sanatoase care doresc sa vina in sprijinul celor care au nevoie de tratament transfuzional.

Centrul de Transfuzii Constanta se confrunta cu o criza acuta de sange. In ultimele luni a scazut drastic numarul donatorilor. In aceste conditii sâmbătă, 14 mai, între orele 8.30-13.30 se va organiza in comuna Corbu o acţiune de donare de sânge.

Un gest de omenie din partea noastra poate salva o viata

Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să rezulte că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă sau neurologice.Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! Donatorii beneficiază de:

-7 tichete de masă pentru produse alimentare.

-o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, o zi scutire de la frecvenţă în ziua donării în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes