Acțiune caritabilă la Saraiu

Ziua Mondială a Sănătății a fost onorată, în comuna constănțeană Saraiu, printr-o acțiune caritabilă, pusă la cale de voluntarii de la Lions Club Constanța, cu sprijinul specialiștilor de la una dintre cele mai importante clinici de oftalmologie din Constanța și al primăriei din localitate.

O mică armată de specialiști în oftalmologie, de la o clinică privată de specialitate din Constanța, însoțiți de voluntarii de la Lions Club Constanța, a ajuns în comuna constănțeană Saraiu, pentru o acțiune de screening oftalmologic, prin care s-a dorit marcarea Zilei Internaționale a Sănătății. Voluntarii au avut sprijinul primăriei din localitate, dar și pe cel al unuia dintre liderii mondiali pe piața producătorilor de lentile de vedere.

Dispensarul din localitate, locul în care s-a desfășurat acțiunea de screening, a fost luat cu asalt de către locuitorii din Saraiu, nu mai puțin de 150 de pacienți, de la copii, până la bătrâni cu vârsta de 90 de ani, fiind consultați și primind tratament gratuit din partea specialiștilor.

În cazurile în care s-a putut interveni pe loc, pacienţii au primit ajutorul necesar, beneficiind de tratament gratuit. În cazurile mai grave, pacienţii vor fi programaţi în perioada următoare, cu ajutorul primăriei din localitate, pentru a fi consultaţi la sediul clinicii constănțene, unde vor primi, tot gratuit, întreg ajutorul de specialitate de care au nevoie.

Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare, iar prima destinaţie este satul constănţean Şipotele (comuna Deleni), care va primi vizita specialiştilor în oftalmologie chiar în zilele următoare.

Redactor: Paul Alexe