ACTA nu v-a mai fi analizat de Curtea Europeana de Justitie

Parlamentul European a decis sa nu prezinte tratatul ACTA spre analiza Curtii Europene de Justitie. In schimb, s-a decis cu privire la pronuntarea asupra tratatului in sine.
David Martin, ministrul britanic care a preluat rolul de raportor pentru ACTA in Parlamentul European, a postat stirea pe Twitter, adaugand ca, dupa purtarea unor discutii, s-ar putea sa ne asteptam, in curand, la o decizie finala cu privire la controversatul acord.

Aceasta constituie o veste buna, din moment ce La Quadrature Du Net a sugerat ca instanta europeana va intarzia punerea in discutie a ACTA pentru o perioada de 18 luni. Grupul sustinatorilor tratatului a declarat ca implicarea Curtii Europene de Justitie a reprezentat o tactica de intarziere, fara de care s-ar fi putut organiza dezbaterile asupra ACTA.

In calitate de raportor, David Martin isi pregateste recomandarile privind modul in care Parlamentul European ar trebui sa voteze. Martin a declarat ca acest lucru ar trebui sa se produca pana la sfarsitul lunii aprilie, adaugand ca votarea ar putea fi asteptata pana in luna iunie.

Parlamentul European a votat impotriva deferirii ACTA Curtii Europene de Justitie, cu 21 de voturi impotriva si 5 pentru, ceea ce inseamna ca dezbaterile si decizia ACTA se vor desfasura conform planificarii.