Aceeași taxă pentru toți studenții

Studenții din Uniunea Europeană care învață la universități din Marea Britanie vor beneficia în continuare de același tratament ca și studenții englezi și după BREXIT.

De anul viitor, studenții din Uniunea Europeană vor plăti aceeași taxa de școlarizare ca și studenții englezi, iar accesul la susținerea financiară va rămâne neschimbat. Declarația vine din partea oficilialilor britanici care vor să liniștească apele în sectorul educației și în rândul tinerilor studenți  ai universităților din Marea Britanie. Decizia vine și în sprijinul universităților britanice, cu privire la numărul studenților și a finanțărilor. Din punct de vedere politic, acesta poate fi văzut și ca un gest de conciliere, înaintea începerii negocierilor cu Uniunea Europeană. Universitățile britanice speră să mențină accesul la o finanțare de 100 miliarde de euro, din fonduri UE.

Totodată, primul ministru a promis că taxele de școlarizare din Anglia vor fi înghețate, însă rata dobânzii va continua să crească din toamnă. În prezent, în Marea Britanie sunt aproximativ 135.000 de studenți din Uniunea Europeană.

Redactor: Denisa Albu