Accidentul rutier petrecut ieri, în apropiere de Cernavodă a indoliat două familii

Accidentul rutier petrecut ieri, în apropiere de Cernavodă a indoliat două familii, care-si pregatesc copiii de inmormantare. Îndurerate, rudele au venit azi la morga ca sa ia trupurile neinsufletite ale celor dragi, insa autopsiile nu sunt gata, asa ca durerea lor este si mai mare. Intre timp, la spitalul de urgenta din Constanta, medicii fac eforturi supraomenesti sa nu mareasca bilantul mortilor din tragedie: generalul si soferul sau au fost operati si sunt conectati la aparate. Viata lor e monitorizata continuu la sectia de terapie intensiva.

Si politistii s-au ingrozit cand au vazut scena accidentului de la Cernavoda. Doua masini rupte in bucati pe sosea, iar resturile lor erau imprastiate de jur imprejur, pe o raza de o suta de metri. Impactul vehiculelor, venite din sensuri opuse, a fost devastator. Doi tineri, Alexandra Zamfir si Emilian Ovezea au murit instantaneu.

Emilian Ovezea era la volan, iar fata pe locul din dreapta. Cand a vazut masina armatei in fata lui, venind pe contrasens, a tras puternic de volan, insa n-a reusit sa evite ciocnirea.

În urma impactului îngrozitor, cei doi au murit pe loc, în timp ce șoferul Logan-ului de armată, plutonierul major Dan Nica, dar și generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, comandantul Bazei aeriene 86 Fetești, au fost grav răniți.

Parchetul Militar a preluat ancheta de la politia rutiera. Procurorii armatei trebuie sa clarifice toate detaliile legate despre accident: atat dinamica producerii lui, cat si circumstantele in care se aflau generalul si soferul sau. Urmeaza analize toxicologice, autopsia celor doua victime care au decedat si audierea martorilor de la fata locului. Totul se va intampla la Constanta, unde sunt internati si cei doi militari.

Redactor: Daniel Albu