Accidente în lanț pe autostrada A2

În această dimineață au avut loc mai multe accidente pe Autostrada Soarelui din cauza poleiului deși nu era emisă nicio atenționare. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere dă asigurări că, în cazul în care se vor constata deficiențe, vor fi aplicate sancțiuni.

Nouă autovehicule au fost implicate miercuri dimineața într-un accident pe A2 București – Constanța, în urma căruia patru persoane au fost rănite, în timp ce pe sensul dinspre Constanța spre Capitală alte șapte autovehicule s-au tamponat, însă au rezultat doar pagube materiale, fără victime. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că niciunul dintre conducători nu consumase băuturi alcoolice. Cei de la Brigata Rutieră a Poliției Române spun că aceste accidente s-au produs pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul alunecos. O comisie va cerceta și va stabili modul în care s-a intervenit și s-a acționat miercuri dimineață pe autostrada A2, unde s-a format o peliculă de gheață chiar dacă Administrația Națională de Meteorologie nu a emis nicio atenționare de polei. Pe Autostrada A2, pe anumite zone de drum, din cauza fenomenului de condens și a temperaturilor scăzute, s-a format o peliculă de gheață pe partea carosabilă. În aceste condiții, s-a acționat cu material antiderapant.

„Precizăm că, în urma evenimentelor din această dimineață, la nivelul CNAIR Central s-a constituit o comisie care va cerceta și va stabili modul în care s-a intervenit și s-a acționat pe autostrada A2. Comisia va cerceta modul în care s-a intervenit, dacă au fost respectate procedurile prevăzute în normativele în vigoare. În cazul în care Comisia va constata deficiențe, vor fi aplicate sancțiuni în consecință”, spune Compania.

Pe autostradă s-a acționat cu material antiderapant, în urma apelului făcut de cei de la Poliția Rutieră. CNAIR subliniază că, la sfârșitul lunii octombrie, a fost semnat contractul având ca obiect Servicii de meteorologie iarna 2016 – 2017, cu ANM.

Redactor: Cerasela Videanu