Accident teribil pe DN2A, între Constanța și Ovidiu

Viteza excesivă cu care un tânăr de 21 de ani își conducea automobilul l-a proiectat în partea laterală a unui autocamion care vira dreapta pentru a intra în curtea unei societăți comerciale. Deși autoturismul s-a făcut praf, șoferul a scăpat, ca prin minune, cu leziuni care nu îi pun viața în pericol. Se pare că ambii șoferi poartă partea lor de vină în producerea accidentului.

Autocamionul încărcat cu 30 de tone de nisip a frânat ca să vireze dreapta. Șoferul recunoaște că a intrat și pe banda a doua a sensului de mers, având în vedere că mastodontul care avea și remorcă nu putea intra altfel în curte. Spune că a văzut în oglinda laterală autoturismul care venea în urmă cu mare viteză, însă nu s-a gândit că șoferul nu va frâna.

Imediat după impact, șoferul de 21 de ani al autoturismului a fost scos de martori pe ușa din dreapta-față, înainte de sosirea echipajului de la descarcerare.

Din primele verificări efectuate de polițiști, se pare că vina pentru accident este comună. Conducătorul autocamionului nu s-a asigurat când a ocupat și banda a doua de mers, iar șoferul mașinii circula cu viteza excesivă și nu a păstrat distanța regulamentară în trafic.

Tânărul care a scăpat ca prin urechile acului cu leziuni minore a fost transportat la spital pentru investigații medicale amănunțite. Din mașina sa nu a mai rămas, însă, decât partea din spate și acum este bună de dus la fier vechi.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Victor Nita