Accident mortal în localitatea Ștefan cel Mare din județul Constanța

Un autoturism al Armatei s-a transformat într-un morman de fiare după ce șoferul a intrat într-o depășire periculoasă, a pătruns pe contrasens și a fost spulberat de un TIR, al cărui șofer nu a mai putut evita coliziunea. În urma impactului deosebit de violent, două persoane au murit pe loc, iar alte două au rămas încarcerate. La fața locului au fost solicitate elicopterul SMURD, dar și echipe de pompieri și medici. Printre supraviețuitori se numără comandantul unei Baze aeriene din Fetești, dar și plutonierul militar care conducea mașina.

Imaginile de la locul accidentului sunt terifiante. Pe o rază de câțiva metru nu se înțelege nimic din bucățile de metal distruse de impact. Două mașini mici, dintre care una de Armată și un mastodont care le-a nimicit.

Dinamica accidentului a ingrozit pe toata lumea: masina în care generalul de aviatie se deplasa de la Cernavodă, către Constanța.  Pe Drumul Național 22 C, șoferul a incercat sa depaseasca un TIR,  însă s-a angajat într-o manevră pe care nu a mai putut să o controleze. De pe sens opus, impactul cu un alt autoturism a fost iminent, iar ce a urmat, de-a dreptul tragic. Din impact, cele două autoturisme au ricoșat într-un TIR care le-a transformat în adevărate sicrie pe patru roți.

Soferul mastodontului a virat dreapta iesind pe camp ca sa evite sa le striveasca pe amandoua.

Sicrie ce adăposteau trupurile celor doi morți și care îi țineau captivi pe cei doi supraviețuitori. O femeie si-un barbat din Renault-ul care circula regulamentar au murit pe loc. Generalul si soferul lui, au fost scosi dintre fiarele contorsionate de catre pompierii de la Descarcerare Grea din Constanta.

Unul dintre supraviețuitori a suferit o fractură deschisă de femur și de gambă, fiind intubat, iar cel de-al doilea are un șoc hipovolemic, fiind, de asemenea, intubat.

Militarii, care se deplasau de la Fetești spre Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu au fost dusi la Spitalul de Urgenta din Constanta. Ancheta accidentului a fost preluata de Parchetul Militar.

Redactor: Andreea Barbu