Accident în lanț pe autostrada A2

Un accident grav, soldat cu trei morți și 41 de răniți, s-a petrecut, în această dimineață, pe Autostrada A2, în apropiere de localitatea Lehliu. Din primele cercetări, accidentul în lanț s-a produs pe fondul vizibilității reduse, cauzată de ceață, și a neadaptării vitezei la condițiile de trafic.

Un accident grav s-a produs sîmbătă dimineață, pe autostrada A2, în județul Călărași, în apropiere de Lehliu, la kilometrul 67, pe sensul de mers spre Constanța. Pe fondul vizibilității reduse, datorată ceței dense, dar și a neadaptării vitezei la condițiile de drum, nu mai puțin de 29 de mașini au fost implicate în accident, dintre care 2 microbuze care transportau persoane, dar și un camion.

Imediat, au intervenit echipaje ale poliției, pompierilor, de la SMURD și Ambulanță, în total peste 100 de salvatori, care au găsit imagini terifiante la fața locului.  În accident au fost implicate 60 de persoane, dintre care trei victime au decedat, 41 au fost transportate la spitale, iar alte 16 au refuzat transportul. Persoanele care acuzau afecțiuni medicale au fost transportate de urgență la Spitalul din Lehliu și la unități medicale specializate din București.

Pentru gestionarea situației, imediat după anunțarea evenimentului, la ora 08.37, la nivelul județului Călărași a fost activat Planul Roșu de Intervenție, fiind alertate echipaje specializate din zona de competență, precum și de la ISU București-Ilfov, Ialomița și Constanța. Acțiunile salvatorilor s-au derulat în condiții dificile, având în vedere condițiile meteorologice de ceață densă și vizibilitate redusă.

Redactor: Paul Alexe