Accident cu 14 victime, la intrare în Constanța

Un grav accident rutier, soldat cu 14 victimie, s-a produs la primele ore ale dimineții, la intrare în municipiul Constanța. Un autoturism a intrat în coliziune cu un microbuz ce transporta persoane, iar în urma impactului, microbuzul s-a răsturnat. La Constanța a fost instaurat planul roșu de intervenție.

Alarma s-a dat la ora 04:21, când la dispeceratul ISU Dobrogea, un apel la serviciul unic de urgență 112 a anunțat că la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu, mai exact la intrare în Constanța, dinspre Ovidiu, un microbuz de pasageri s-a răsturnat. Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de de pompieri, cadre medicale și o mașină de descarcerare SMURD, pentru a interveni de urgență. A fost instaurat planul roșu de intervenție.

Potrivit polițiștilor, Dumitru Ghiară, în vârstă de 52 de ani, din județul Hunedoara, a condus un autoturism Renault Clio, pe bulevardul Aurel Vlaicu și, ajungând, în intersecția cu bulevardul Tomis, a intrat în coliziune cu un microbuz de transport persoane, care circula dinspre bulevardul Tomis. În microbuz se aflau, în acel moment,12 persoane, adică  șoferul  și 11 pasageri, iar în Renault Clio –șoferul  și un pasager. La locul solicitării au fost găsite 11 victime, conștiente, pentru care s-au mai alocat suplimentar trei echipaje: SMURD din statiunea Mamaia și două ale Serviciului Ambulanță. La Spitalul Județean Constanța au mai ajuns încă trei victime, pasageri din microbuz , care s-au deplasat cu mijloace proprii și nu au fost găsite la locul incidentului de către echipajele alocate.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Constanța, În urma investigațiilor de specialitate, 2 pacienți au fost spitalizați. Este vorba despre un bărbat care a fost internat în secția Chirurgie Generală și o femeie care a fost  internată în secția Chirurgie Generală Terapie Intensivă. Ceilalți 10 pacienți au fost externați, cu recomandări medicale în ambulatoriu.

Polițiștii Serviciului Rutier au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Redactor: Daniel Albu