Accesul în parcarea Spitalului Județean Constanța este din nou restricționat

După ce mai mulți medici s-au plâns că plătesc parcarea pe oră și nu au unde să își lase mașinile, accesul autoturismelor în curtea spitalului se va realiza pe bază de card. Disponibile pentru vizitatori vor fi doar 80 de locuri de parcare.

Criza locurilor de parcare afectează și Spitalul Județean Constanța. În urmă cu mai bine de o săptămână mai mulți medici au făcut o petiție adresată managerului Dănuț Căpățână prin care se plângeau de lipsa locurilor de parcare și de faptul că ar fi trebuit să achite o taxă de doi lei pe oră. Asta în condițiile în care gărzile durau și 24 de ore. Pentru rezolvarea situației, barierele din curtea spitalului au fost repuse în funcțiune, iar locurile de parcare au fost repartizate către personalul spitalului.

Pentru vizitatori vor rămâne 80 de locuri, care vor fi acordate pe principiul primul sosit- primul servit. Și durata va fi limitată la 12 ore pentru a se evita abandonarea mașinilor în parcare sau a situațiilor în care cei care locuiesc în zonă își parchează autoturismele și le lasă chiar și câteva zile. Tot pentru medicii Spitalului Județean va fi rezervat și ultimul etaj al parcării supraetajate, în urma unui acord cu primarul interimar al Constanței.

Spitalul Județean Constanța are în total 2300 de angajați și doar 210 locuri de parcare în curte. Dacă pentru ei situația s-a îmbunătățit, pentru vizitatori, lucrurile nu arată prea roz. Asta pentru că după ocuparea celor 80 de locuri de parcare ce sunt la liber, accesul pentru autoturisme va fi interzis indiferent de situație.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea