Accesorii de marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au descoperit,  într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea, din China, accesorii de marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au descoperit în cursul zilei de 19 februarie, într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, 1.000 accesorii de marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute.

Se pare că produsele din China aveau ca destinație finală o societate comercială de pe raza municipiului București. Administratorul respectivei societăţii  este un cetăţean iordanian, în vârstă de 42 de ani, cu reședința în municipiul București.

În urma controlului, au fost descoperite 1.000 de umbrele pentru copii care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, dacă ar fi fost originale, s-ar fi ridicat la valoarea de aproximativ 36.800 de lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Redactor: Sondra Sandu