Acces mai rapid la fondurile statului pentru șomajul tehnic

Procedurile privind plata șomajului tehnic au fost simplificate, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Muncii și Protecți Sociale, Violeta Alexandru.

Împreună cu șeful Cancelariei Premierului, ministrul a precizat că această decizie a fost luată în contextul măsurilor adoptate pentru gestionarea efectelor epidemiei de coronavirus.

Astfel, accesul la fondurie puse la dispoziiție de către stat pentru plata șomajului tehnic se face mai ușor, iar plata se va realiza în maximum 15 zile de la depunerea doumentelor. Mai mult decât atât, potrivit declarațiilor ministrului, banii se pot ridica direct de la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

Ministrul a subliniat și faptul că a fost redusă și perioada privind încasarea banilor de la  AJOFM, subliniind totodată procedura privind depunerea documentelor.

Prin urmare, toți angajatorii care au aplicat măsura suspendării temporare a contractelor individuale de muncă, în această perioadă, ca urmare a efectelor epidemiei cu noul coronavirus, se califică pentru primirea ajutorului de somaj tehnic și sunt așteptați să depună documentele menționate. Mai multe informații cu privire la acest aspect se pot găsi pe site-ul oficial al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Redactor: Daniel Albu