Acces limitat la Tribunalul Constanța

Pe lângă cinematografe, teatre și muzee, locurile unde s-a limitat accesul pentru evitarea răspândirii noului virus, a venit și rândul instituțiilor subordonate Ministerului Justiției să limiteze accesul justițiabililor.

Un anunț postat pe site-ul Tribunalului Constanța aduce la cunoștință publică faptul că limitează accesul publicului în incinta instanței.

”Având în vedere hotărârea nr. 191/10.03.2020 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru Judecători, în contextul actual generat de răspândirea virusului COVID -19 care impune măsuri cu caracter preventiv în vederea limitării răspândirii acestui virus, miercuri, 11 martie 2020, la nivelul Tribunalului Constanţa a fost emis Ordinul nr. 1/11.03.2020 ce prevede următoarele:

  • Începând cu data emiterii prezentului ordin, se limitează accesul publicului în incinta instanţei astfel încât accesul justiţiabililor va fi permis doar pentru sălile de judecată şi doar la ora fixată pentru judecarea cauzei în care are calitatea de parte.

  • Se recomandă participanţilor la îndeplinirea actului de justiţie (avocaţi, părţi, experţi, lichidatori, etc.) depunerea înscrisurilor prin mijloacele de comunicare electronică: e-mail, fax. afişate pe portalul instanţei, urmând ca originalul acestor înscrisuri, în măsura în care este solicitat de completele de judecată să fie trimise prin poştă.

Totodată, conducerea Instanţei anunță că va asigura depunerea personală a înscrisurilor cu permiterea accesului în sediul instanţei doar în cursul şedinţelor de judecată.

Redactor: Daniel Albu