Academia de vară Atlantykron la Capidava

La Capidava, a început o nouă ediţie a Academiei de Vară ATLANTYKRON. Academia de Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction, organizată în natură, reuneşte experţi care predau gratuit cursuri tinerilor interesaţi, sosiţi din ţară, cât şi din străinătate.

În perioada 28 iulie – 5 august, pe insula Capidava, situată pe brațul drept al Dunării, se desfășoară cea de-a 28-a ediţie a Academiei de Vară Atlantykron. Academia de Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction a strâns laolaltă profesori și experți care predau gratuit cursuri tuturor tinerilor dornici să învețe. De acestă experiență se bucură adolescenți veniţi din ţară, dar şi din Statele Unite, Slovacia şi Italia.

Ediția din acest an marchează Centenarul Marii Uniri și va cuprinde demonstraţii ştiinţifice, ateliere de artă plastică şi fotografie, concursuri de creaţie literară, demonstraţii de arte marţiale şi competiţii de şah sau tir cu arcul. De asemenea, vor fi conferințe dedicate celor 100 de ani trecuți dar și viitori, prin organizarea unui atelier de robotică.

Cu genericul „Insula viitorului”, Atlantykron este singurul eveniment de acest gen din România, dar şi unul de profil unic în lume. Printre invitaţii consacraţi se află scriitorul şi jurnalistul de ştiinţă Alexandru Mironov, preşedinte de onoare al Academiei, dar şi astronautul Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic.

Redactor:Zarif Armanbet