Academia de vară Atlantykron de la Capidava (VIDEO)

Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Cultură, Artă şi Sport  a ajuns la cea de-a 23-a ediţie şi se desfăşoară anul acesta între 3 şi 12 august. Pentru a pune la punct ultimele detalii, participanții și organizatorii acestui eveniment s-au intalnit la Casa de Cultură din Cernavoda. Deși participanții au sosit deja, deschiderea oficială a Academiei va avea loc sâmbătă, urmând ca evenimentul să ia sfarșit pe 12 august.

In tot acest timp, tinerii înscriși vor putea participa, alături de oaspeți și de prieteni la diferite programe de învățare și dezvoltare în domenii precum știință, artă și sport. De asemenea, programul din acest an oferă și un număr însemnat de cursuri și conferințe.

 “Inelul de piatra”, cum îi zic localnicii, este o insula sălbatică a Dunării care, pentru câteva zile din mijlocul verii, se transformă  într-un spațiu cultural, însuflețit de o atmosferă boemă.

Tineri și copii, actori și muzicieni, oameni de artă și de știință deopotrivă din întreaga lume iau parte la acest eveniment unic. Cu o tradiție bogata, Atlantykron reprezintă una dintre cele mai importante academii de vară de calibru international, o şcoală de vară unică în lume.

Oameni de știință vin să predea, voluntar aici, cunoştinţele lor elevilor de toate vârstele, iar toți sunt animați de aceeași dorință, aceea  de a  comunica despre viitor.

Reporter: Paula Savulescu ; Imagine: Gabriel Niculae