Academia de Poliție, reguli noi la admitere

Premiile sau mențiunile obținute la olimpiadele naționale și internaționale din timpul liceului vor constitui un atu pentru candidații concursului de admitere la facultățile Academiei de Poliție. Deținătorii acestor rezultate nu vor mai susține probele scrise.

Admiterea la facultățile Academiei de Poliție oferă participanților care se vor înscrie la concurs un proaspăt regulament, care aduce o recunoaștere a muncii absolvenților de liceu, reușitele lor la concursurile școlare naționale și internaționale acordându-le, acum, anumite avantaje.

Mai precis, noutatea constă în faptul că, datorită premiilor sau mențiunilor la olimpiadele internaționale recunoscute de Ministerul Educației, concurenții deținători ai acestor rezultate pot participa la concursul de admitere fără să mai susțină probele scrise. Totodată, premiile sau mențiunile la olimpiadele naționale validate de Ministerul Educației obținute la aceleași discipline la care concurenții ar trebui să susțină probele scrise, le conferă acestora posibilitatea de a nu le mai da.

Facultățile Academiei de Poliție, respectiv Facultatea de Poliție, Facultatea de Poliție de Frontieră, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Pompieri, Facultatea de Științe Juridice și Administrative organizează concursul de admitere în perioada 31 iulie – 24 august 2018, acesta cuprinzând două etape. Evaluarea medicală și sportivă este prima dintre acestea, fiind însă și cea eliminatorie. Etapa a doua a examenului va include probele scrise, care vor fi susținute sub forma testului grilă.

Redactor: Mihaela Țânțaru