Academia Americană de Film a anunţat, seara trecută, câştigătorii ediţiei cu numărul 85 a Galei Premiilor Oscar

ArgoLungmetrajul lui Ben Affleck, “Argo”, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film. Prezentarea câştigătorului din cea mai importantă categorie a Oscar-urilor a fost făcută chiar de prima doamnă a Americii, Michelle Obama, cu ajutorul veteranului actor Jack Nicholson. Anunţul a venit de la Casa Albă.

Anul acesta, la categoria “cel mai bun film” au mai fost nominalizate “Amour”, de Michel Haneke, “Django Unchained”, de Quentin Tarantino, “Zero Dark Thirty”, de Kathryn Bigelow, “Lincoln”, de Steven Spielberg, “Les Miserables”, de Tom Hooper, “Life of Pi”, de Ang Lee, “Silver Linings Playbook”, de David O. Russell, şi “Beasts of the Southern Wild”, de Benh Zeitlin. Un alt fericit al serii a fost Daniel Day Lewis care a luat Oscarul pentru pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru prestaţia din “Lincoln”.

Cu un premiu Oscar a plecat acasă și tânăra actriță Jennifer Lawrence, recompensată pentru rolul din “Silver Linings Playbook”. Vizibil emoționată, înainte de a ajunge pe scenă, actrița s-a împiedicat pe scări.

După ce în 2006 a luat premiul Oscar pentru pelicula “Brokeback Mountain”, cineastul taiwanez Ang Lee a revenit în forță și a primit un Oscar pentru cea mai bună regie, pentru “Life of Pi”.

Și pentru Adele, seara Oscarurilor a fost una specială. Artista şi-a trecut în “palmares” cel de-al 105-lea premiu din carieră, dar a fost totodată şi seara în care a cântat pentru prima oară pe o scenă, după naşterea fiului ei, Angelo James, în octombrie 2012.

“Skyfall” a fost anunţat câştigător la categoria Cel mai bun cântec. Urcând pe scenă cu Paul Epworth, alături de care a scris melodia premiată, Adele a lăsat impresia că este la un pas să izbucnească în lacrimi de emoţie.

Și Anne Hathaway a primit un premiu, pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar – Anne, din “Les Misérables”, în timp ce Amour a fost desemnat Cel mai bun film străin. Cea de-a 85-a Gală de decernare a Premiilor Oscar a avut loc duminică noapte la Dolby Theatre din Los Angeles.

Redactor: Doina Sirbu