Absolvenții pot beneficia de șomaj

Tinerii absolvenți care au minim 16 ani pot primi o indemnizație de șomaj în valoare de 250 de lei. Prea puțini se duc însă să își depună dosarele, pentru că, spun ei, suma este prea mică.  Mulți preferă să se angajeze direct și astfel ratează o primă de instalare în câmpul muncii oferită de stat în valoare de 500 de lei. 

Prea puțini știu că proaspeții absolvenți au posibilitatea ca după finalizarea studiilor să primească indemnizație de șomaj. La Constanța numărul de dosare depuse de absolvenți este unul destul de scăzut, deși în cazul în care ar reuși să se angajeze ar putea beneficia de unele avantaje.

Prima de angajare este de 500 de lei, însă tinerii nu prea știu de existența unor astfel de premieri. În schimb, nu se arată foarte impresionați de banii primiți ca indemnizație de șomaj. 250 de lei pe lună, spun ei este o sumă foarte mică pentru care nu merită să își bată capul.

Managerii de terase profită de avantajele oferite de stat și angajează tineri. Facilitățile fiscale sunt  însă umbrite uneori de spiritul libertin al tinerilor.

Absolvenții care vor să beneficieze de toate beneficiile trebuie să își depună dosarul la agenția județeană de ocupare a forței de muncă până la data de 1 august.

Rpeorter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea