Absolvenții de liceu mai au la dispoziție doar două zile să se înscrie la bacalaureat (VIDEO)

Deși examenul bate la ușă, elevii nu par să conștientizeze acest lucru. Doar un sfert din absolvenții care au picat prima sesiune se prezintă la centrele de pregătire.

Perioada de înscriere la cea de a doua sesiune de bacalaureat s-a încheiat. Pentru aceasta s-au înscris peste 2600 de candidați. Acesta nu este însă numărul final deoarece în perioada 10-13 august urmează să se înscrie și absolvenții de liceu care trec corigențele.

Şi absolvenții care au avut motive întemeiate pentru care nu s-au înscris la examen, mai au o șansă.

Deşi bacalaureatul bate din nou al uşă, în centrele de pregătire puse la dispoziţia absolvenţilor este o linişte deplină. Doar un sfert din cei care susţin examenul în toamnă se prezintă la cursurile sunt gratuite.

Examenul de bacalaureat va începe pe 20 august cu   evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Pe 20-22 august absolvenții vor fi evaluați la competenţe lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Pe  21 -22 august elevii vor susține proba la evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. În intervalul 23 – 24 august se evaluază competenţele digitale. Pe 27 august se dă startul probelor scrise cu limba şi literatura română. Pe 28 august  candidații vor susține testarea la limba şi literatura maternă. Pe 29 august urmează proba obligatorie a profilului iar pe 31 august absolvenții vor susține ultima proba din cadrul celei de a doua sesiuni a examenului de bacalaureat,  şi anume cea la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afișate pe 2 septembrie. În aceeași zi va avea loc şi depunerea contestaţiilor. Pe 5 septembrie se vor  afişa rezultatele finale.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu