Absolvenții de liceu au susținut astăzi o nouă probă a examenului de maturitate

Absolvenții de liceu au demonstrat încă o dată că examenul de bacalaureat nu este o prioritate pentru ei. Luni, candidații au susținut o probă practică, evaluarea competențelor digitale. Degajați și cu zâmbetul pe buze, așa s-au prezentat elevii în sălile de examen. Evaluarea a început la orele 13.00, dar după nici 20 de minute au ieșit și primii candidați.

Luați însă la bani mărunți, elevii au dat din colț în colț și au demonstrat că nu stau bine la capitolul teorie. Mai mult, aceștia s-au încurcat și în noțiuni elementare ale materiei. Nici nu este de mirare, având în vedere că cei mai mulți utilizează frecvent calculatorul doar pentru a accesa rețelele de socializare.

Elevii nu au primit note, ci un punctaj care indică un nivel de competență, tinerii având posibilitatea de a obţine maximum 100 de puncte. Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat. După susţinerea acestor probe orale, urmează cele scrise, programate pentru 1 iulie – Limba şi literatura română, 2 iulie – Limba şi literatura maternă, 3 iulie – Proba obligatorie a profilului şi 5 iulie – Probă la alegere a profilului şi specializării.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu