Absolvenții Academiei Navale Mircea cel Bătrân cu greu își mai găsesc un loc de muncă

Entuziasmați de câștigurile mult peste medie ale celor care lucreaza în acest domeniu, tot mai mulți absolvenți de liceu optează pentru Academia Navală Mircea cel Bătrân. Dacă în urmă cu câțiva ani după ce terminau facultatea, aceștia nu întâmpinau mari greutăți în găsirea unui loc de muncă, acum situația a devenit delicată. Numărul de absolvenți ai Academiei Navale Mircea cel Bătrân a crescut considerabil intervenind concurenţa. Firmele de recrutare nu au disponibile posturi pentru cadeți, iar lipsa de experiență îi împiedică să ocupe funcţii mai importante. La firmele de recrutare sunt în așteptare mii de dosare. O altă problemă care face dificilă angajarea este aceea că mulți absolvenți vor să plece pe un post de conducere încă de la începutul carierei, puțini fiind dispuși să apeleze la politica pașilor mărunți.

Cei care au sperat la salarii cu multe zerouri vor fi dezamăgiți să afle că la început de drum în această meserie veniturile sunt departe de cele visate.

Studenții însă nu își pierd speranța nici după primele refuzuri.

Studenţii cu note bune au mai mari şanse să plece pe mare, aşa că mulţi spun că învaţă pentru a termina Academia Navală Mircea cel Bătrân pe primele locuri.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.