Abandonul școlar în România este în continuă creștere

“Alege școala”, este un proiect din care a făcut parte și Arhiepiscopia Tomisului. Acesta prevede reducerea abandonului școlar și a delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative. Iar prin acest mod, inițiatorii proiectului încearcă să prevină abandonul școlar și să îi readucă pe calea cea bună pe cei care au renunțat la un viitor.

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 36 de luni, începând din 2010, în cinci regiuni de dezvoltare ale României. La Nivel național au beneficiat de acest proiect peste 29 de mii de copii cu vârste între 6 și 17 ani, dintre care 730 sunt din Constanța. Cristian spune că nu avea de gând să abandoneze vreodată școala, însă totuși a dorit să participe la proiect.

Ultimul raport al UNICEF, arată că unu din cinci copii români abandonează școala, iar principala cauză ar fi reducerea bugetului pentru educaţia din România.

Studiul, care analizează perioada 2005-2009, arată că rata abandonului şcolar în România este de 20%, cu toate că până în 2014 ar trebui să ajungă la o rată de 15%.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: George Dima