Abandonați din primele clipe de viață

Responsabilitatea de mamă a atârnă prea greu pe umerii unor femei care decid să își abandoneze copiii la naștere. De la începutul anului în județul Constanța au fost inregistrate 145 de astfel de cazuri. Din fericire 116 copii au reusit să fie reintegrati in familie.

Nu este suficient să dai naștere unui copil să poți fi considerată mamă. Un părinte adevărat își crește și își ocrotește copilul și are grijă mai presus de orice să îi ofere micuțului toată afecțiunea de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios. Siuația materială precară nu este nicidecum este un motiv temeinic pentru a motiva abandonul.  Chiar și așa, din ignoranță sau de teama de a nu fi arătate cu degetul 145 de mame tinere, respectiv minore cu varste cuprinse intre 16 și 17 ani din judetul Constanta și-au părăsit copiii in unitățile spitalicești.

Departe de părinți și de ceilalți membri ai familiei copiii ajung in grija unor asistenți maternali. Dacă au un dram de noroc micuții ajung să fie adoptați de o familie iubitoare și astfel reușesc să aibă parte de căldura unui cămin . Din nefericire sunt si cazuri când noua lor casă devine Centrul de Plasament.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcus Verdes