Abandonaţi de propriile mame, chiar de sărbători, în spital

Aceasta este soarta tristă a 14 nou-născuți lăsaţi de izbelişte în Spitalul Clinic Județean Constanța în perioada Crăciunului.

Un copil este cel mai de preț dar pentru cele mai multe mame. După ce îl poartă 9 luni în pântece, femeile așteaptă cu nerăbdare să îl cunoască pe bebeluș , să îl țină în brațe și să îl alăpteze. În timp ce unele mămici și-ar da și viața pentru binele copilului, altele își abandonează pruncii imediat după naștere fără mustrări de conștiință. Chiar în perioada Crăciunului 14 nou-născuți au fost abandonați de cele cele care le-au dat viață.

Mamele dau bir cu fugiții și nici măcar nu îl declară pe nou născut, pentru a putea fi dat rapid în grija unor asistenți maternali.  Astfel, aproape de fiecare dată asistenții maternali sunt nevoiţi să facă eforturi deosebite pentru ca micuții să fie reintegrați în familie. Frecvent însă, ei se lovesc de uși închise, iar copiii ajung în centrele de plasament. Ce este mai trist, este faptul că, deşi sunt alte familii care le-ar putea oferi un cămin micuţi, procedura de adopţie este deosebit de greoaie şi este nevoie de acceptul părinţilor biologici pentru a o demara. Iar aceştia din urmă, în multe cazuri, fie sunt de negăsit, fie refuză să coopereze cu autorităţile.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.