A sunat din nou clopoțelul, după 20 de ani

Astăzi, a sunat ”primul clopoțel”  la Colegiul Militar de Marină ”Alexandru Ioan Cuza ”din Constanța. În prezența părinţilor şi profesorilor elevii au intrat în noul an școlar.

Colegiul Militar Alexandru Ioan Cuza și-a deschis astăzi porțile după 20 de ani. Festivitatea de deschidere și inaugurarea au avut loc la sediul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ din Constanța.  Cu emoții, elevii din clasa a IX-a au îmbrăcat pentru prima dată uniforma de instrucție și au format primul lor detașament.

Alături de elevi în această zi importantă s-au aflat parinții, bunicii și prietenii care îi susțin în demersul lor de a îmbrățișa cariera de militari.

La acest important eveniment au participat oficialități locale, ministrul Apărării, Mihai Fifor și Șeful Statului Major Nicolae Ciucă.

Pentru anul școlar 2018-2019, Colegiul Militar de Marină de la Constanța pornește la drum cu 120 de elevi de clasa a IX-a, 36 de elevi de clasa a X-a și 47 de elevi de clasa a XI-a. În perioada 1973-1998 au absolvit Liceul Militar „Alexandru Ioan Cuza”  peste 4.000 de elevi, dintre care 3.600 au fost admişi în instituţiile militare de învăţământ superior.

Redactor: Cristina Niță