A renunţat la una dintre cele mai bănoase meserii

A renunţat la una dintre cele mai bănoase meserii ca să devină agicultor în satul în care s-a născut. Este povestea unui bărbat din Ciobanu, care, după aproape două decenii de navigat pe mări şi oceane, a cumpărat o fermă dezactivată din localitate şi a transformat-o într-o afacere de familie. Chiar dacă profitul întârzie să apară, agricultorul spune că nu ar mai putea face altceva de acum înainte.

Costică Radu a navigat timp de 16 ani. După ce a văzut întreaga lume, bărbatul s-a hotărât că niciun loc nu e ca acasă… aşa că s-a întors în comuna Ciobanu şi a cumpărat un grajd părăsit unde a pus bazele propriei afaceri. Abia după ce încheiat toate actele, omul a descoperit că ferma fusese, în trecut, a familiei sale.

Curcani, bibilici, porci vietnameni, vaci… bărbatului nu-i lipseşte nimic din ce ar trebui să se regăsească în orice fermă respectabilă. Iar serele şi livada completează perfect moşia. Şi chiar dacă până acum nu a obţinut niciun profit de pe urma muncii sale, agricultorul spune că nu îşi poate închipui o altă meserie în care să pună atâta pasiune…

Până acum, niciunul dintre cei doi copii nu şi-a manifestat interesul de a continua munca bărbatului. Costică Radu speră, însă, ca aceştia să se răzgândească în timp şi să ducă mai departe afacerea familiei.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan