A plouat cu pește în Mexic

Natura nu încetează să ne surprindă. La sfârșitul lunii septembrie, în Mexic a plouat cu pește! Deși pare incredibil, specialiștii au găsit explicația pentru acest fenomen.

Pe data de 28 septembrie, prognoza meteo pentru oraşul de coastă Tampico, din Mexic, a fost de ploaie uşoară. Localnicii au fost surprinși însă nu de precipitații ci de peştele căzut din cer.

Oficiali din statul Tamaulipas au postat pe reţelele de socializare fotografii cu peşti mici care au căzut pe pământ în timpul ploii.

Dacă pentru oamenii de rând acest fenomen pare incredibil, cercetătorii nu par să fie surprinși. Aceștia au venit cu următoarea explicație: peştii – sau alte animale acvatice mici – pot fi traşi din oceane sau lacuri de către vârtejuri sau de către tornadele care se deplasează pe apă în timpul unei furtuni. Apoi, micile animale sunt purtate de vântul puternic deasupra uscatului, de unde cad în zonele locuite.

Fenomenul din Mexic nu este singular. Ploi cu peşte au fost documentate, de-a lungul timpului în întreaga lume, din California, până în India şi Anglia.

Redactor: Ramona Caba