A plagiat … nu a plagiat

Teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat. Decizia aparține Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, care spune că în 115 pagini din cele 303 ar exista pasaje plagiate. Și asta în condițiile în care, Consiliul Naţional De Etică, aflat în subordinea Ministerului Educaţiei, a hotărât că Ponta NU a plagiat.

Chiar dacă cei din Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti au decis că Ponta a plagiat, anterior, Consiliul Naţional de Etică a hotărât că suspiciunile de plagiat nu se pot susţine în cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta. Decizia Consiliului are şi avizul de legalitate al comisiei juridice din Ministerul Educaţiei şi, prin urmare, este şi definitivă. În plus, membrii Consiliului  spun că Victor Ponta nu şi-a însuşit paternitatea unor idei, concepte sau modele şi nici pasaje pe care le-ar fi prezentat ca idei personale sau originale. De altfel, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţine că decizia Consiliului Naţional de Etică este singura care trebuie luată în seamă.

În urmă cu trei săptămâni, însă, Consiliul pentru Atestarea Titlurilor spunea că în acest caz este vorba de plagiat de tip Copy-Paste, iar 85 de pagini din cele 307, reprezintă texte extrase din opere ale altor autori, copiate cuvânt cu cuvânt.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu