A pierdut lupta cu viața

Fetiţa de 12 ani salvată vineri din apele mării de doi turişti aflați pe o plajă din Constanța a decedat în acest weekend la spital. Minora se afla în grija bunicilor, nu avea mamă iar tatăl era plecat la muncă în străinătate.

Familia fetei este din comuna constănţeană Istria, iar copila venise la plajă cu o cunoştinţă. Valurile şi curenţii mării au tras-o chiar de lângă mal şi au purtat-o în larg. Nimeni nu a supravegheat-o, iar ea nu ştia să înoate. Un turist s-a lovit de trupul fetei în apă şi a cerut ajutor. Când salvamarii au ajuns la ea valurile o purtaseră în larg, dincolo de geamandură.

Până la sosirea medicilor de la ambulanță, două cadre medicale din Bihor aflate în vacanţă i-au acordat primul ajutor şi au readus-o la viaţă. Avea puls când medicii au urcat-o în ambulanţă şi au transportat-o la spital. Reuşita lor a fost apreciată de turiştii adunaţi în jurul echipei de intervenţie. Din păcate, 24 de persoane s-au înecat în apele mării în acest sezon estival. 6 copii și 18 adulți și-au găsit sfârșitul pe litoralul românesc al Mării Negre. Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență face un nou apel către părinți să nu-și lase copiii nesupravegheați pe plajă sau în apă. Salvamarii subliniază faptul că aceasta este una dintre problemele cu care se confruntă în condițiile în care marea este agitată. Deseori părinții ignoră recomandările și îi lasă pe copii singuri în apă.

Redactor: Cristina Niță