A patra zi de căutări la Pecineaga

Căutările continuă şi în a patra zi, în bazinele de dejecții, unde se presupune că ar fi căzut copilul de 8 ani dispărut sâmbătă la Pecineaga.

În operațiunea de căutare s-au implicat și scafandri voluntari de la o firmă privată pentru a face scufundări în mediul toxic. Astăzi, s-a început căutarea și cu năvod pescăresc, în sprijinul pompierilor venind şi efective ale Inspectoratului de Jandarmi Constanţa.

De asemenea, Garda de Coastă  participă la căutări cu un sonar performant. Pompierii au golit cu motopompe două bazine până la 1,5 metri adâncime, însă misiunea autorităților este îngreunată și de faptul că apa este foarte densă. Astăzi, s-a apelat și la bărci pentru căutarea lui Iulian Alexandru Bițică. În funcție de rezultatul căutarilor, autoritățile vor decide dacă se va trece și la golirea celui de-al treilea bazin.

Alexandru Iulian Bițică este de negăsit de sâmbătă, la amiază. Părinţii lui sunt divorţaţi iar băiatul îşi petrecea weekendul alături de tatăl său, în localitatea Pecineaga. Sâmbătă, după ora prânzului, Alexandru se juca liniştit în faţa casei.  La un moment dat, tatăl lui nu l-a mai văzut, a început să-l caute şi, văzând că nu dă de el, a dat alarma. Iulian Alexandru Biţică are un un metru treizeci înălţime, faţa ovală şi ochi căprui. Persoanele care îl văd trebuie să anunţe imediat poliţia.

Redactor: Cristina Niță