A murit Michael Clarke Duncan

Actorul american Michael Clarke Duncan, nominalizat la Oscar pentru rolul din filmul “Culoarul Morţii “, în care a interpretat cel mai bun rol al carierei sale, a murit ieri, într-un spital din Statele Unite. Decesul survine la mai puţin de opt săptămâni după ce a suferit un infarct, la vârsta de 54 de ani.

Logodnica sa a declarat că Michael a murit la o clinică din Los Angeles. Artistul suferise un infarct pe 13 iulie, în urma căruia “nu şi-a revenit niciodată complet”, a spus agentul său de presă Joy Fehily. Vocea profundă şi statura impunătoare l-au ajutat să aibă o prezenţă consistentă pe marele ecran. În tinereţe, Duncan a săpat şanţuri pentru o companie de gaze din Chicago, iar apoi s-a mutat la Los Angeles pentru a deveni actor. A primit mai întâi câteva roluri mici, de bodyguard şi de recuperator de bani, în cinema şi televiziune, înainte de a primi un rol în superproducţia “Armageddon – Sfârşitul lumii?” din 1998. După asta, a urmat un rol mult mai important  în drama din universul penitenciarelor americane ” Green Mile” din 1999, în care a jucat alături de Tom Hanks. Duncan a interpretat în acest film rolul unui puşcăriaş, deţinător al unor puteri magice, din cauza cărora a fost condamnat la moarte pentru două crime pe care nu le-a comis.

Pentru performanţa din această peliculă, Duncan a fost nominalizat la Oscar şi Globul de Aur. S-a remarcat apoi în alte câteva pelicule de succes, precum “Planeta maimuţelor”, “Regele Scorpion” , “Daredevil” şi “Sin City”. Duncan şi-a împrumutat vocea şi pentru un personaj din filmul de animaţie “Kung Fu Panda”. Duncan a mai apărut și în serialul Doi bărbați și jumătate, iar în 2012, a jucat în câteva episoade din serialul poliţist “The Finder”.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.