A intrat în greva foamei pentru că riscă să fie dat afară din propria casă

https://www.youtube.com/watch?v=www.youtube.com/watch?v=P0N08zWO_noEste vorba despre un bărbat din Constanţa, în vârstă de 63 de ani, care spune că a fost păcălit de chiriaş, şi acum s-a trezit cu datorii uriaşe, din cauza cărora a primit deja ordin de evacuare.

Totul a început în anul 1997, când constănțeanul  Ion Ștefan și-a închiriat casa lui Ibraim Ismet pe o perioadă de 10 ani. Bărbatul spune că, în felul acesta, spera să facă rost de banii necesari pentru a-şi achita o datorie. S-a mutat apoi cu familia  într-un spațiu mai mic. Cu chiriașul a rămas în relații bune, așa că nu a fost surprins când acesta i-a cerut ajutorul explicându-i că este vorba decât de o simplă formalitate pentru reglarea unei situații din gestiunea firmei pe care o deține. Astfel, credul, proprietarul a ajuns să semneze la notar un contract conform căruia se obliga să achite suma de 15.300 de euro în câțiva ani, punând garanţie locuința. La ieșirea de la biroul notarial, chiriașul Ibraim Ismet l-a asigurat încă o dată pe proprietar că un este decât o formalitate. Șocul urma să vină abia în anul 2007, când a expirat contractul de închiriere. Atunci, familia Ion a primit somația că are de plată nu mai puțin de 30 000 de euro suma reprezentând banii împrumutați pe care nu i-au văzut niciodată  plus îmbunătățirile aduse locuinței în decursul anilor.

Disparaţi, membrii familiei l-au contactat pe chiriaş. Acesta însă nu a mai recunoscut nimic. Aşa că, potrivit contractului, Ştefan Ion a rămas cu datoria…. Pentru a atrage atenția asupra situației disperate în care se află, Ion Ștefan a decis să intre în greva foamei. Aşa că s-a aşezat în faţa Judecătoriei Constanţa cu o plăcuţă atârnată de gât. Spune că nu va pleca de acolo până când nu i se va rezolva problema.

Familia Ion spune că a instanța a emis un ordin de evacuare pe data de 7 martie.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.